top of page

"GEZIEN & GEHOORD"
 

mock recht.jpg

"Een boek dat overtuigt, raakt en zorgt voor impact"

Tekst:  Rob Beenders  
           Sandra Ballij  
           Michael Graste

“Om de war on talents te winnen moeten we leren omdenken”.
Dat is de boodschap van de auteurs in het boek “Gezien & Gehoord”. Nooit eerder was de arbeidskrapte zo groot. Daarnaast waren er nooit meer mensen tussen de vijftien en vijfenzestig jaar die, wegens een fysieke of mentale uitdaging, niet de juiste baan kunnen vinden. Dat is jammer. Want werken betekent ‘meetellen’ in de samenleving, ‘sociaal contact’ hebben met anderen en zorgt ervoor dat je ‘financieel onafhankelijk” kunt zijn.

Werkgevers die op zoek zijn naar een winnende en onderscheidende wervingsstrategie moeten niet enkel zoeken naar werknemers die niet bestaan. Ook mensen die bestempeld zijn als ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ moeten worden meegenomen.  Hiervoor moeten we met elkaar anders gaan gaan kijken, denken en doen.

 

Om meer mensen te laten genieten van “werkgeluk” moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Daarmee daadwerkelijk een verschil gaan maken met elkaar. Want het kan wel degelijk!

“Gezien en Gehoord” focust zich op een visie om talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn in hun kracht te zetten en daarmee ook organisaties te kunnen versterken.

Dit boek geeft ook “tips and tric”s om iedereen met een visuele of auditieve uitdaging het maximale te laten halen uit hun gewenste carrière en een organisatie daarin te optimaliseren. Tevens bevat het tips en trics voor organisaties om een succesvolle disabilty inclusion strategy en executie neer te zetten. Zo ontstaat er een impactvolle win-win.

Doorheen het boek geven verschillende talenten en werkgevers hun visie op de feiten, allen hebben ze een visuele of auditieve uitdaging maar tonen ze dat ze wel degelijk de baan van hun leven hebben gevonden door te focussen op hetgeen wel nog kan.

 

Met dit toegankelijk boek willen we concrete stappen zetten om organisaties, overheden, de medische wereld en mensen met een auditieve of visuele uitdaging vooruit te laten kijken.

Door te vertrekken wat wel nog kan zorgen we ervoor dat er samenwerkingen ontstaan waarbij iedereen wint.
Met dit boek bewijzen we dat “inclusie” geen buzz-woord is maar een garantie op succes betekent.

Ondersteun jij ook deze visie?

Over de auteurs

Rob Beenders werd door een acute infectie van de ene op de andere dag ernstig slechthorend. Hij draagt sinds 2018 een cochleair implantaat in combinatie met een traditioneel hoortoestel.

Hij schreef al een eerste succesvolle boek ‘Mijn Hoorreis’ dat intussen een Engelse vertaling kreeg. Zijn missie is hooroplossingen uit de taboesfeer te halen en mensen te overtuigen sneller te kiezen voor de juiste oplossing.
 

Sandra Ballij is gevestigd social entrepreneur en deelt met enthousiasme haar inzichten. Ze startte Restaurant Ctaste, Sign Language Coffee Bars en detacheringsbureau Ctalents, stuk voor stuk duurzame oplossingen om mensen met een zintuiglijke uitdaging echt in hun kracht te zetten. Ze werkt samen met organisaties zoals ABN AMRO, ING en de Politie. Haar missie is om voor 2030 5000 talenten een start of vervolgstap in hun carrière te hebben geboden waarvan minimaal één CEO.
 

Michael Graste: Hij kijkt én ziet. Het zijn kwaliteiten die hem als fotograaf enorm goed van pas komen. Én die extra sterk zijn ontwikkeld doordat hij slechthorend is. Je herkent zijn werk vaak aan de ultieme combinatie van daglicht met flits. Hij werkte al samen met Kate Moss en het Nederlandse Koningshuis. Zijn specialisatie ligt op fashion, branding & people.
 

bottom of page